Tel: 040 425 150 | 070 481 394

Kupi zdaj, plačaj kasneje

14 dnevno vračilo denarja

Pogosta vprašanja

Reverzna osmoza, znana tudi kot hiper-filtracija, je najboljši način filtracije, ki je na voljo danes. RO je najbolj primerna in učinkovita metoda filtracije vode.Reverzna osmoza se nanaša na proces siljenja vode skozi pol prepustno membrano pod pritiskom, ki je ocenjena na 0,0001 mikronov. To je tehnologija, ki se uporablja za izdelavo ustekleničene vode, je pa tudi edina tehnologija, ki je sposobna razsoljevanja morske vode v pitno vodo.Vodni filtri brez RO so veliko manj učinkoviti in velikost por na teh filtrirnih medijih je veliko večja, običajno 0,5 – 10 mikronov. Lahko izločijo grobe delce, usedline in elemente le do njihove mikronske ocene. Karkoli lepšega in večine raztopljenih snovi ni mogoče filtrirati. Zaradi tega je voda veliko manj čista in varna v primerjavi s filtracijo z reverzno osmozo.

V reverzni osmozi se uporablja polprepustna membrana, ki omogoča, da skoznjo prehaja čista voda, medtem ko zavrača onesnaževalce, ki so preveliki, da bi šli skozi drobne pore v membrani.

Reverzna osmoza je nasprotje naravnega procesa, s katerim žive celice prevzamejo vlago. Koreninske celice rastlin imajo, na primer, posebne celične stene, ki omogočajo prehod vode skozi njih. V reverzni osmozi je voda pod pritiskom potisnjena proti membrani, ki je polprepustna, kar omogoča, da skozi njo prehaja čista voda, medtem ko onesnaževalcem preprečuje prehod, ker so preveliki, da bi šli skozi drobne pore membrane. Nečistoče ostanejo na membrani in se izperejo do odtoka odpadkov.

Z ustreznim vzdrževanjem pred filtrov z aktivnim ogljem, filter reverzne osmoze zdrži od dve to tri leta.

Voda, ki začenja svoj naravni cikel kot dež, pride v stik s številnimi viri onesnaženja, preden se znajde v našem kozarcu. Različni minerali (vključno z ioni težkih kovin) in soli, ki so bili raztopljeni v vodi med tem procesom, se imenujejo celotne raztopljene trdne snovi. Merilnik TDS meri vrednost PPM (delcev na milijon) anorganskih raztopljenih snovi v vodi. Kaže nam orientacijske vrednosti.

Seveda. Sistem se odklopi iz vodovodnega omrežja, se spusti vodo iz rezervoarja in premesti na drugo lokacijo.

Klor se že od leta 1913 uporablja rutinsko, vendar so šele pred kratkim odkrili, da je ta koristna kemikalija zmožna ustvariti kemikalije, ki povzročajo raka (t.i. trihalometane – THM) v kombinaciji z organskimi snovmi, ki se naravno nahajajo v vodi.

Cowayov vodni sistem učinkovito odstranjuje klor z dvema ogljikovima filtroma, ki sta nameščena pred in po filtru reverzne osmoze, ki ne odstranjujeta samo klora, ampak tudi absorbirata hlapne organske spojine in vonj iz filtrirane vode.

Svinec se lahko učinkovito odpravi s sistemom za reverzno osmozo.

Ostali filtri preprečujejo, da bi bila membrana reverzne osmoze onesnažena ali zamašena s sedimenti, klorom in drugimi onesnaževalci, s čimer se poveča njena učinkovitost in življenjska doba.

Absolutno ne. Tako kot vsi vodni filtri je tudi učinkovitost sistema reverzne osmoze v veliki meri odvisna od kakovosti njenih sestavnih delov – predvsem filtrov, ki očistijo vodo predno pride le ta do filtra reverzne osmoze (količina in kakovost) in same membrane. Predfiltri z nižjo kakovostjo bodo utrpeli prezgodnje prekrivanje membran, zmanjšano zmogljivost, količino prečiščene vode in življenjsko dobo membrane. Cowayevi sistemi filtriranja vode so priznani kot vodilni v proizvodnji in prodaji vodnih sistemov v Koreji (ref: nagrada Guinessove knjige zapisov).

Cowayevi sistemi čiščenja vode so pridobili mnoga priznanja in certifikate: -njihovi tehnologiji in učinkovitosti delovanja je bil dodeljen zlati znak »Gold Seal Water quality asociation«-in ostali svetovno priznani certifikati.

Ne, to ni potrebno. Morali bi že dobiti vse hranilne snovi, kot so esencialne soli, vitamini in drugi minerali v sledovih iz hrane, ki jo jeste, in drugih pijač, ki jih pijete.

 

Voda v telesu opravlja transportno funkcijo. Da lahko to nalogo opravlja čim uspešnejše, rabi imeti čim manj primesi, da ima prosta mesta na katera lahko veže hranila oziroma odpadne produkte v celicah. (raziskave na tem področju opravlja univerzitetni profesor Ingo Froboese na nemški univerzi za šport v Kolnu).

Ni dokazano, da imajo minerali v vodi kakršno koli korist za prehrano ljudi. Nasprotno, prof. Dr. Ingo Froböse (Sport University Cologne) je izjavil, da mora biti voda čim bolj čista, da lahko izpolni svoje naloge prevoza in sprostitve. “Prednosti mineralov je tržna industrija”.

Naši RO sistemi so standardno opremljeni z membrano, ki proizvede približno 228 litrov prečiščene vode na dan. Ker čiščenje vode z reverzno osmozo poteka počasi (gre za zelo fin filter!), se v zalogovniku vedno hrani 6.5 litra prečiščene vode, tako da je čista voda vedno na dosegu roke.

Kalcij, Sulfat, Natrij, Tiosulfat, Magnezij, Silikat, Kalij, Soda bikarbona, Mangan, Nitrati, Železo, Sulfit, Aluminij, Borati, Baker, Fluorid, Nikelj, Fosfat, Kadmij, Stroncij, Srebro, Barij, Cink, Kromat, Živo srebro, Krom, Klorid, Ferocianid, Amonij, Bakterije, Bromid, Svinec, Fosfat, Arzen, Cianid, Selen.

Reverzna osmoza odstranjuje tudi: Giardia, Kriptosporidij , Benzen, Dodatki v bencinu , MTBE – Metil tetra-butil eter, Trikloroetan, Pesticidi, TCE – Trikloretilen, DBCP – Dibromokloropropan, Trihalometani, Dikloropropan, Dikloroetilen, EDB – Etilen dibromid.

Destilacija proizvaja čisto vodo z izhlapevanjem vode iz vhoda in kondenzacijo pare. Je zelo električno intenziven in drag. Destilacijski sistemi imajo navadno majhno kapaciteto.

DA! Membrana reverzne osmoze ima velikost por veliko manjše kot so bakterije, virusi, paraziti, pirogeni. Ob pravilnem delovanju bo membrana odstranila vse mikroorganizme iz vode, ki priteče skoznjo in ustvarila sterilno vodo.

Osvežujoč, brez vonja, občutka usedline v vodi.

Da.

Reverzna osmoza iz vode odstranjuje nevidne onesnaževalce, ki prikrivajo okus in s tem omogoča da se izrazi naravni okus pijače. Uporabili boste manj kave in še vedno dobili poln okus.Verjetno boste popili več vode, saj veliko ljudi ne pije vode zaradi njenega neprijetnega okusa, namesto nje pa različne sokove, vode z okusom, ki vsebujejo veliko dodanega sladkorja in imajo negativen vpliv na zdravje.

Voda prečiščena skozi Coway-ev filtrni sistem odstrani apnenec, tako da kozarci, kuhinjska posoda, kavni aparati in drugi aparati za katere uporabljamo prefiltrirano vodo, ostajajo čisti, lažje se čistijo, življenjska doba pa se podaljša.

V Neo-Sense filtru sta združena Plus-Sediment filter in Pred-Ogljični filter, ki skrbita za odstranjevanje finih delcev in odstranjevanju klora ter hlapnih organskih spojin. Menjava je potrebna vsakih 6 mesecev.Membranski filter reverzne osmoze služi odstranjevanju različnih onesnaževal. Potrebno ga je menjati vsakih 24 mesecev.Plus Inno-Sense filter odstranjuje vonjave in krepi okus. Potrebno ga je menjati na 18 mesecev. Antibakterijski filter ohranja rezervoar za vodo neoporečen. Menjava je potrebna na 12 mesecev.

Garancija traja 12 mesecev. Ob nakupu prejmete aparat CHP-250L, set filtrov, priključitev aparata in prvi zagon, navodila za uporabo. Ob najemu aparata vam celoten čas najema pripada menjava filtrov v vrednosti 80€.

Da. Filtrni sistem reverzne osmoze odstrani minerale ki se nahajajo v vodi. Cowayev filter aktivnega oglja je na osnovi kokosa, ki vrača odvzete minerale nazaj v prefiltrirano vodo.  Vseeno pa se moramo zavedati, da je vsebnost mineralov v vodi precej manjša kot v hrani in da večinski del mineralov dobimo iz hrane. Primer: v enem kozarcu mleka je običajno več kalcija in magnezija kot v 5L vode.

Samodejno se izperejo s površine membrane in izperejo v odtok. Za razliko od filtrov, ki lovijo nečistoče, se membrana, ki se uporablja v vodnem sistemu Coway, samočisti. Ko voda teče po membrani, se razdeli na dva toka. Proizvodni tok je prečiščena voda, ki teče skozi membrano s pomočjo difuzije. Nečistoče pušča za seboj. Tok koncentrata služi kot izpiranje, ki odvaja nečistoče s površine membrane in v odtok. Posledično je kopičenje nečistoč na membrani manjše in je delovanje membrane skozi čas učinkovito, njena površina pa čista.

Ne. Naprave z reverzno osmozo porabijo zelo minimalno količino električne energije. Naprava se zažene ko je vodostaj v rezervoarju nizek, zato ne porablja veliko električne energije.

Nečistoče se izperejo s površine membrane in izperejo kot “odpadna voda”. Za razliko od filtrov, ki lovijo nečistoče, se membrana samočisti. S tem se ji podaljšuje učinkovitost in življenjska doba.

Pritisk, temperatura, TDS, membrana

PRITISK. Večji kot je tlak vode, večja je količina in kakovost proizvedene vode. Tlak vode 60 psi idealno. Luxor-Coway R.O. čistilec vključuje eno spodbujevalno črpalko lahko poskrbi za tlak vode.

TEMPERATURA. 76 * F je idealna temperatura vode za R.O. Voda 40 * F bo povzročila proizvodnjo R.O. voda pade na polovico tiste pri 76 * F. Najvišja priporočena temperatura vode je 85 * F.

SKUPNI RAZPRODENI SOLIDI (TDS). Večja kot je količina raztopljenih onesnaževal v vodi, manjša je količina nastale vode. Z dodatnim vodnim pritiskom je mogoče premagati visoko raven SKUPAJ RAZPRODENIH SOLIDOV.

MEMBRANE. Različne membrane imajo različne značilnosti. Nekateri proizvajajo več vode kot drugi; nekatere imajo boljše zmožnosti zavrnitve onesnaževal; nekateri imajo večjo odpornost na kemično abrazijo za daljšo življenjsko dobo. Luxor-Coway R.O. čistilne membrane TFC RO (Thin Film Composite), ki imajo pore 0,0001 mikronov, združujejo najboljše od teh lastnosti in veljajo za najboljšo membrano na svetu.

Ne. Na mesečni ravni aparat CHP 250L za ogrevanje in ohlajanje vode porabi za približno 2€ električne energije, Ferry P08 pa deluje brez električne energije.

Coway: voda s čistim okusom

Shoefresh Slovenija
SheuBRAND d.o.o.
Gozdna pot 1d
1370 Logatec

040 425 150
070 481 394
info@zdravavoda.si

Copyright © zdravavoda 2020  |  Pogoji in določila  |  Piškotki
WQA GOLD SEAL – zlati znak odličnosti

Certifikat je zanesljivo zagotovilo za kakovost izdelkov, trajnost in varnost za vas, potrošnika. Sistemi, ki prikazujejo zlati pečat, potrošnikom kažejo, da so sistemi za čiščenje vode strogo testirani in izpolnjujejo stroge industrijske standarde.